Constantijn Huygens. Een leven in brieven

Save the date!

Huygens ING, NL-Lab en KB, nationale bibliotheek van Nederland organiseren op vrijdag 2 december 2022 in de KB te Den Haag een congres ter gelegenheid van de voltooiing van het project Huygens’ Briefwisseling Online (resources.huygens.knaw.nl/briefwisselingconstantijnhuygens).

Gerenommeerde sprekers zullen aan de hand van veelal onbekende brieven de veelzijdigheid van Constantijn Huygens belichten. Aan de orde komen onder andere Huygens’ activiteiten als parfumeur, zijn verhouding tot raadpensionaris Johan de Witt, zijn diplomatieke werkzaamheden en zijn rol in de culturele en wetenschappelijke wereld van zijn dagen.

Noteert u deze datum alvast in uw agenda. Het volledige programma en de mogelijkheid tot inschrijving volgen in oktober.